Blog posts – Dutch

Ik publiceer Nederlandstalige blogs alleen op publieke blogsites als FrankWatching, MarketingFacts, Mediaweb en Twinkle. Hieronder vind je een korte beschrijving van de verschillende blogs en de link naar het originele artikel.

Storydesign boekrecensie
Managementboek.nl- 22 nov 2017

Ik heb Storydesign gelezen met het doel het meteen toe te passen in een praatje dat ik over een week moet houden. Maar mijn gedachten schoten ook regelmatig terug naar de presentatie die ik vorige maand op eRetail Europe heb gehouden. Storydesign liet me duidelijk een aantal verbeterpunten zien waar ik me nog niet bewust van was.
Lees meer . . .

E-commerce trends 2018
Mediaweb – 16 nov 2017

Even snel een webshopje opzetten is er in 2018 niet meer bij. Je hebt er in ieder geval nauwelijks nog succes mee volgens de experts in dit artikel. Ik vroeg hen naar de belangrijkste e-commerce trends.

Wél succesvol worden winkels die inspelen op het verlangen naar same day delivery, interactieve content, personalisatie en craft brands. Ook mobiele bestellingen spelen een steeds belangrijkere rol.
Lees meer . . .
In dit artikel zijn twee bijdragen van mij geselecteerd.

Amazon richt haar pijlen op Nederland, en nu?
MarketingFacts – 15 nov 2017

Het is het duivels dilemma voor retail: ga ik via één van de marktplaatsen zoals bol.com of Amazon verkopen, of focus ik op verkopen via mijn eigen kanalen? Veel retailers worstelen met deze vraag. Zijn marktplaatsen voor hen een kans of juist een bedreiging? Deze vraag wordt de komende tijd alleen maar urgenter nu Amazon zich vanuit Duitsland op de Nederlandse markt gaat richten.Er is niet één ultiem antwoord, dus wil ik je in dit artikel inzichten en ervaringen geven. Maar mijn doel is in de eerste plaats om je alternatieven aan te reiken. Lees meer . . .

Wordt Tone net zo’n succes
als Frendz?
kijkshop
MarketingFacts – 4 okt 2017
Is het verstandig deel te nemen in de crowdfunding van TONE of niet? Misschien gaat TONE, van Kijkshop, het (e-)retaillandschap flink opschudden. Zelf zijn ze in ieder geval vol vertrouwen. Aan de vooravond van de lancering van TONE en zonder het gezien te hebben, is het natuurlijk lastig harde uitspraken te doen. Toch is er genoeg bekend over de plannen van het platform voor een analyse. Lees meer . . .

Vakmanschap in online retail
WHAT 8
FrankWatching – 11 juli 2017
De overload aan informatie en impulsen, maakt dat klanten steeds moeilijker te bereiken zijn. Mijn schoonzusje heeft dit 5 jaar geleden bij de zoveelste aanbieding door een callcenter al eens humoristisch verwoord: ”meneer, ik heb meer geld dan tijd”. Hoe kun je deze schaarste aan tijd ombuigen tot een kans om klanten voor je te winnen?  Lees meer . . .

De nieuwe webwinkel is
een micro-community
WHAT 8
Twinkle- 23 juni 2017
Winkelstraten, ook die in mijn stad Helmond, worden ontsierd door leegstand, omdat meer en meer omzet via internet loopt. Er zijn in Nederland 28.000 winkels met voornamelijk online omzet, een toename van zo’n 40 procent in 3 jaar. Maar hoe zit het met de winstgevendheid van die online verkopen? Lees meer . . .
Advertisements