Boekrecensies

Boekrecensies coverfoto

Het geheim van Bol.com
Het geheim van Bol.com - 9200000079244904
Managementboek.nl- 5 okt 2018
Het geheim van bol.com is een prachtig jongensboek. Ik werd er helemaal blij van. Het is een heerlijk boek over drie jonge honden die een prachtig bedrijf uit de grond stampen. Er wordt voortdurend gepionierd.
Het boek is pakkend geschreven. Als een direct verslag vanuit de cockpit ervaar je de enorme groeistuipen van Bol.com. Je krijgt, denk ik, goed de bedrijfscultuur mee. De bestuurders hebben Bol.com een hyperactieve, positieve, open cultuur gegeven. Lees meer . . .

De kracht van platformstrategie
De kracht van platformstrategie 9789024408696-480x600
Managementboek.nl- 26 sep 2018
Dit is een boek over een belangrijk onderwerp. Commerciële platformen worden steeds dominanter in het contact tussen bedrijven en klanten. De grote partijen pakken steeds meer marktmacht. Maar er zijn ook voortdurend nieuwe initiatieven. Op dit moment lanceert Sligro bijvoorbeeld haar Sligro Insights platform.
Het boek begint met het succes van de bekende platformen en de impact…
Lees meer . . .

Mr Amazon
Mr Amazon 9789047005353-480x600
Managementboek.nl- 27 jul 2018
Dit is een geweldig boek. De aanprijzing Beste Businessboek van het jaar door Financial Times is helemaal terecht. Hoewel ik nooit echt fan ben geweest van Amazon of Jeff Bezos, was het boek de moeite van het lezen meer dan waard.
Of misschien is het dan juist de moeite waard, want het boek geeft een heel open weergave van de mooie en minder mooie prestaties van Amazon als bedrijf en Bezos als CEO.
Lees meer . . .

De VIER
de Vier
Managementboek.nl- 27 jun 2018
De titel De Vier klinkt als een spannende roman en Galloway heeft inderdaad een lekkere schrijfstijl.
Daar waar de meeste schrijvers zich richten op het effectief werken op de platformen, kijkt Galloway verder. Na jaren van bejubeling van deze grote innovatieve spelers, met hun jeugdige en charismatische leiders, beschrijft dit boek de maatschappelijke impact die zich inmiddels steeds duidelijker begint af te tekenen. Lees meer . . .

Marketing voor de madmen van morgen
Marketing voor de madmen van morgen
Managementboek.nl- 24 apr 2018
Dit is een fantastisch boek. De titel weet dat helaas goed te verbloemen, maar dit boek moet je als marketeer echt gelezen hebben. Zeker de digitale marketeer, die vaart op data-driven strategieën.
Ben jij een marketeer die marketing als wetenschap ziet? Als A/B-tests je de weg wijzen en personalisering je hoogste doel is, lees dan dit boek. Je zult verrast worden.
Lees meer . . .

Hallo Robot
Hallo robot
Managementboek.nl- 23 apr 2018
De ondertitel verwoordt prachtig de visie van de auteurs: ‘de machine als medemens’. Dit boek is absoluut het beste in zijn genre.
Mols en Vergunst geven een realistische kijk op de toekomst, vanuit een technologie-historisch perspectief. Geen opgewonden hype suggesties over hoe geweldig of afschuwelijk de wereld gaat worden. Ze laten zien dat de robot als medemens een logische volgende stap is in een lang ontwikkelproces.
Lees meer . . .

Customers the day after tomorrow
customers the day after tomorrow 9789082542240
Managementboek.nl- 20 apr 2018
Ik ben echt fan van Steven Van Belleghem. De presentatie die ik ooit heb mogen bijwonen was verbijsterend, ronduit geweldig. Hij kan als geen ander vertellen over technologie. Zijn boek When digital becomes human heb ik in één ruk uitgelezen.
Ook Customers the day after tomorrow zit bomvol verhalen over bedrijven die de grenzen van de Artificiële Intelligentie oprekken. Maar dit boek leest een stuk lastiger.
Lees meer . . .

Artificial intelligence for marketing
artificial intelligence for Marketing - ISBN 9781119406334 - Jim Sterne
Managementboek.nl- 21 mrt 2018
Het boek wil een brug slaan voor AI professionals en Marketing professionals. De uitleg van AI wordt echter nooit echt diepgaand. Mijn conclusie is dat dit boek vooral geschikt is voor studenten computerkunde die meer willen weten de toepassing in marketing.
Lees meer . . .

Experttips voor nooit meer concurrentie
Experttips nooit meer concurrentie -480x600
Managementboek.nl- 22 feb 2018
Ik zou dit boek betitelen als een boek voor de beginnende ondernemer. In 50 tips krijg je een beeld hoe je jouw positionering kunt verbeteren en waarom je een barrière voor succes bent. De tips zijn niet uniek, maar is dat erg?
Wat telt bij dit soort boeken is niet de kwaliteit van het boek, maar wat jij er zelf mee doet.
Lees meer . . .

Future of shopping
Future of shopping -480x600
Managementboek.nl- 21 feb 2018
The future of shopping is een indrukwekkend boek. De auteurs zetten de toekomst van retail in de context van de veranderende maatschappij en technologie. Een alomvattende visie die goed is onderbouwd met data en voorbeelden. Dit boek is zeker een aanrader, ook voor mensen die al veel weten over retail. Lees meer . . .

Storydesign boekrecensie
De digitale butler
Managementboek.nl- 20 feb 2018
De digitale butler – ‘De moeite waard’
Jarno Duursma, de auteur van De digitale butler, is duidelijk een gedreven futurist, met een fascinatie voor de technische ontwikkelingen.
Dat de ‘Gartner hype cycle for Emerging Technologies 2017’ artificiële intelligentie en machine learning hoog in de hype curve heeft staan, Lees meer . . .

Red de salestijger
Red de salestijger
Managementboek.nl- 15 feb 2018
Red de salestijger van Marc Dijk heeft me veel inzichten gebracht. Ik las het boek omdat ik overtuigd was dat e-commerce veel kan leren van de retail salesstrategieën. De lage winstgevendheid van e-commerce alleen doorbroken kan worden als we dingen echt anders gaan doen en de Tour du Sell methode van Marc Dijk kan hierbij helpen.
Lees meer . . .

Eén fan per dag
Een fan per dag-480x600
Managementboek.nl- 9 feb 2018
Eén fan per dag van Jos Burgers is een enerverend boek, vol pakkende voorbeelden. De bedrijven die in het boek genoemd worden hebben geluk. Jos Burgers weet de voorbeelden die hij heeft uitgezocht zo mooi te vertellen dat de lezer al fan wordt van deze bedrijven zonder er ooit iets gekocht te hebben. En dat is precies waarom Lees meer . . .

Brand management insights
Brand management insights-480x600
Managementboek.nl- 27 dec 2017
Brand management insights is een prachtig vormgegeven boekje. Het is gebaseerd op een promotie-onderzoek van Lenderink. De kern van het betoog is ingekaderd in de historische ontwikkeling van Brand management. Pure merkpresentatie en touchpoint management is niet meer voldoende. Brand management vandaag de dag betekent dat je als organisatie een merkbelofte formuleert en waarmaakt. In het boekje beschrijven Bolhuis en Lenderink wat daar bij komt kijken. Lees meer . . .

Ga lekker zelf in je kracht staan
Ga lekker zelf in je kracht staan
Managementboek.nl- 22 dec 2017

Wat een heerlijke titel. Ga lekker zelf in je kracht staan belichaamt helemaal de vermoeidheid en weerstand die ik voel als sommige businesscoaches hoor praten. ’s Ochtends 6:45, tijdens m’n ontbijt, sloeg ik het boekje open.Al muesli met yoghurt kauwend genoot ik van de eerste drie verhalen. De tijd stond stil. Lees meer . . .

Storydesign
StoryDesign 9789024404339-480x600
Managementboek.nl- 22 nov 2017

Ik heb Storydesign gelezen met het doel het meteen toe te passen in een praatje dat ik over een week moet houden. Maar mijn gedachten schoten ook regelmatig terug naar de presentatie die ik vorige maand op eRetail Europe heb gehouden. Storydesign liet me duidelijk een aantal verbeterpunten zien Lees meer . . .

 

Advertisements