Boekrecensies

Onderstaande boekrecensies heb ik geschreven voor Managementboek.nl.

Experttips voor nooit meer concurrentie
Experttips nooit meer concurrentie -480x600
Managementboek.nl- 22 feb 2018
Ik zou dit boek betitelen als een boek voor de beginnende ondernemer. In 50 tips krijg je een beeld hoe je jouw positionering kunt verbeteren en waarom je een barrière voor succes bent. De tips zijn niet uniek, maar is dat erg?
Wat telt bij dit soort boeken is niet de kwaliteit van het boek, maar wat jij er zelf mee doet.
Lees meer . . .

Future of shopping
Future of shopping -480x600
Managementboek.nl- 21 feb 2018
The future of shopping is een indrukwekkend boek. De auteurs zetten de toekomst van retail in de context van de veranderende maatschappij en technologie. Een alomvattende visie die goed is onderbouwd met data en voorbeelden. Dit boek is zeker een aanrader, ook voor mensen die al veel weten over retail. Lees meer . . .

Storydesign boekrecensie
De digitale butler
Managementboek.nl- 20 feb 2018
De digitale butler – ‘De moeite waard’
Jarno Duursma, de auteur van De digitale butler, is duidelijk een gedreven futurist, met een fascinatie voor de technische ontwikkelingen.
Dat de ‘Gartner hype cycle for Emerging Technologies 2017’ artificiële intelligentie en machine learning hoog in de hype curve heeft staan, Lees meer . . .

Red de salestijger
Red de salestijger
Managementboek.nl- 15 feb 2018
Red de salestijger van Marc Dijk heeft me veel inzichten gebracht. Ik las het boek omdat ik overtuigd was dat e-commerce veel kan leren van de retail salesstrategieën. De lage winstgevendheid van e-commerce alleen doorbroken kan worden als we dingen echt anders gaan doen en de Tour du Sell methode van Marc Dijk kan hierbij helpen.
Lees meer . . .

Eén fan per dag
Een fan per dag-480x600
Managementboek.nl- 9 feb 2018
Eén fan per dag van Jos Burgers is een enerverend boek, vol pakkende voorbeelden. De bedrijven die in het boek genoemd worden hebben geluk. Jos Burgers weet de voorbeelden die hij heeft uitgezocht zo mooi te vertellen dat de lezer al fan wordt van deze bedrijven zonder er ooit iets gekocht te hebben. En dat is precies waarom Lees meer . . .

Brand management insights
Brand management insights-480x600
Managementboek.nl- 27 dec 2017
Brand management insights is een prachtig vormgegeven boekje. Het is gebaseerd op een promotie-onderzoek van Lenderink. De kern van het betoog is ingekaderd in de historische ontwikkeling van Brand management. Pure merkpresentatie en touchpoint management is niet meer voldoende. Brand management vandaag de dag betekent dat je als organisatie een merkbelofte formuleert en waarmaakt. In het boekje beschrijven Bolhuis en Lenderink wat daar bij komt kijken. Lees meer . . .

Ga lekker zelf in je kracht staan
Ga lekker zelf in je kracht staan
Managementboek.nl- 22 dec 2017
Wat een heerlijke titel. Ga lekker zelf in je kracht staan belichaamt helemaal de vermoeidheid en weerstand die ik voel als sommige businesscoaches hoor praten. ’s Ochtends 6:45, tijdens m’n ontbijt, sloeg ik het boekje open.

Al muesli met yoghurt kauwend genoot ik van de eerste drie verhalen. De tijd stond stil. Lees meer . . .

Storydesign
StoryDesign 9789024404339-480x600
Managementboek.nl- 22 nov 2017

Ik heb Storydesign gelezen met het doel het meteen toe te passen in een praatje dat ik over een week moet houden. Maar mijn gedachten schoten ook regelmatig terug naar de presentatie die ik vorige maand op eRetail Europe heb gehouden. Storydesign liet me duidelijk een aantal verbeterpunten zien Lees meer . . .

Advertisements